Δελτίο τύπου Ν.Δ. ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη σχετικά με την αναγνώριση των πλαστών τίτλων σπουδών καθώς και η διαφαινόμενη πρόθεσή του να επιτρέψει σε υπάλληλους με παράνομους τίτλους σπουδών να παραμένουν στο Δημόσιο αποτελεί
αφενός πρόκληση και αφετέρου απροκάλυπτη συνέχιση του πελατειακού κράτους. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για κράτος που διορίζει και προάγει τους υπαλλήλους του και τα στελέχη του με αξιοκρατικό τρόπο και να μιλάμε πλέον για ένα κράτος μη καταρτισμένων επιστημονικά εμπειροτεχνών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική με τέτοιου είδους ζητήματα καθώς η δημόσια διοίκηση και η αξιοκρατία που πρέπει να τη διέπει μπορούν να αποδομηθούν μέσα σε μια νύχτα αν οι πολιτικές αυτές αποκτήσουν ισχύ και αποτελέσουν κεκτημένες συμπεριφορές στο μέλλον. Η σωστή αξιολόγηση σε όλους τους τομείς του δημόσιου τομέα θα πρέπει να υπάρχει ακριβώς για να εξαλειφθούν τα φαινόμενα αυτά. Η Ελλάδα που θέλουμε να οικοδομήσουμε δεν θα πρέπει να αποτελείται από γιατρούς με ανύπαρκτα πτυχία και φορείς της δημόσιας διοίκησης που διορίστηκαν ακατάρτιστοι μέσα σε μια νύχτα με νομοθετικές τροπολογίες που συντάχθηκαν στη στιγμή.

Επιπρόσθετα αποτελεί κατάφωρη καταπάτηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας, αν συμβεί κάτι τέτοιο, σε μια χώρα που οι νέοι μας παλεύουν για την απόκτηση προσόντων, πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, ξένων γλωσσών και πολλών άλλων δεξιοτήτων φτάνοντας στην ηλικία των σαράντα και ελπίζοντας σε εξάμηνες ή οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας. Απαιτούμε επιτέλους το κράτος να λειτουργεί με προγραμματισμό και όχι καιροσκοπικές πρωτοβουλίες που βολεύουν για την κάθε περίσταση. Ας μην δίνουμε έναν λόγο παραπάνω στους νέους μας να φεύγουν στο εξωτερικό απογοητευμένοι από την ίδια τους τη χώρα.


Σχόλια